perjantai 14. helmikuuta 2014

Kirjoneuletta ja jämälankoja

Viime aikoina on tullut tehtyä todella vähän kirjoneuletta. Varsinkin kun ottaa huomioon, että juuri siitä se neuloosi alkoi seitsemän (?) vuotta sitten. Ne oli ne jussi-sukat. Ensin tein yhdet ja sitten toiset ja sitten kolmannet... Loppujen lopuksi tein niitä vähän kaikille, yhtenä jouluna aika monesta paketista löytyikin nuo kyseiset jussi-sukat.

Tänä (vai joko kuuluu sanoa viime..) jouluna tein tasan yhdet kirjoneule-sukat. Lisäksi taiteilin Ässälle juna/traktori sukat. Jotenkin koko kirjoneule tökkii, mutta sitten kun löytyy kiva malli, niin on pakko päästä kokeilemaan.
Ja niin kävi taas. Ässälle olen tehnyt vasta parit sukat ja tämä malli oli niin hänen näkönen, että oli pakko tarttua puikkoihin. Viimeksi ongelmaksi osoittautui liian tiukka varsi, ja TADAA! sama ongelma tälläkin kertaa. Ihan sama kuinka paljon venyttelin ja varoin kiskomatta lankaa. Plussanahan tuli sitten vielä liian pitkä varsi. Kuvio oli niin iso, että 2v:lle tehtynä siitä tuli polvisukka. Nyt sitten mietin mitä teen. Purkaa ei viitsisi, mutta alanko tekemään pariakaan tuolle...

Siinä se ongelmasukka sitten on. Kuvion malli löytyi facebookista Voihan villasukka!-ryhmästä. Lankana Novitan 7veljestä.


Ja sitten toisiin sukkiin. Kun jätin sitten nuo muumi-sukat odottamaan, niin ajattelin, että kyllähän minun pitää tuolle pojalle silti uudet sukat saada. Kaivelin lankakasaa ja löysin kivan väristä 7veikkaa. Tuon kirjoneule episodin jälkeen aattelin kutoa helpota ja nopeat sukat. Päädyin sitten tekemään samalla mallilla kuin Oolle aiemmin, eli junasukan malli muunneltuna. Eka sukkahan valmistui todelle sukkelaan ja toistakin aloin innolla tekemään. Samalla kuitenkin ajatus siitä, että riittääköhän lanka, tykytti tuolla takaraivossa.

No eihän se riittänyt!
Tuloksena oli yksi valmis sukka ja yksi varsi. Siinä sitten miettimään, että mitäs nyt. Päädyin sitten purkamaan sen ensimmäisenkin sukan varteen saakka. Tällä hetkellä minulla on siis kaksi sukan vartta. Tarkoitus olisi nyt sitten tehdä eri värinen terä sukkiin, eli eikun lankakasaa penkomaan.



Näitten ongelmasukkien jälkeen olisikin tarkoitus tehdä jotain oikeasti helppoa ja nopeaa...


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti